Istoric

 

Atelierul de artizanat din periferia Madridului, cu accentul său ocupațional pe arta forjării, având ca exemplu autoexplicativ crearea tuturor ornamentelor din fier forjat la Casa Regală Spaniolă a Prințului Felipe VI din Palatul Regal Moncloa, lucrări de restaurare la Palatul Regal Granja de San Ildefonso din Segovia și nu numai."

Începând cu anul 1999, am extins meșteșugul nostru prin adăugarea unui accent suplimentar asupra: Sculpturilor Forjate Manual, Oțel Inoxidabil, Bronz și Oțel Corten. Am mutat atelierul în România, în nordul Transilvaniei, în orașul Baia Mare, o zonă tradițional bogată în istorie, unde își are acum sediul activitatea noastră. De-a lungul acestor ani, am adus meșteșugul nostru la un nivel superior al artei, combinând "forjarea tradițională" cu cele mai moderne și perfecte accente, oferind clienților noștri aproape cel mai bun produs posibil.

În 2013 am mutat atelierul nostru în Romania, în regiunea istorică și bogată în tradiții a Transilvaniei de Nord, în orașul Baia Mare, unde își are în prezent sediul activitatea noastră.

De-a lungul acestor ani, am adus meșteșugul nostru la un nivel superior de artă, îmbinând tradiționalul "fierărit" cu cele mai moderne și perfecte detalii, oferind clienților noștri aproape ce este mai bun.

Creăm opere autentice de artă folosind bronz, fier forjat si oțel inoxidabil. Pentru a asigura calitatea serviciilor noastre, echipa noastră menține contact direct cu clienții noștri implicați, ținându-i la curent cu toate etapele producției.

Read more

Martín Chirino și Daniel Pop lucrând la "Violonchelo, Sueño de la Música", 2019

DEPARTAMENTE

 

Atelierul nostru, Făurar Art, se specializează în crearea unei varietăți de lucrări, inclusiv sculpturi monumentale, lucrări forjate manual, piese ornamentale din fier, sculpturi metalice unice pentru exterior, sculpturi concepute pentru grădini private și spații interioare.

TESTIMONIAL

 

Mentorul, Martin Chirino, vorbind despre Daniel Pop


"Daniel Pop, sculptor sensibil, mare iubitor de artă, crede cu tărie în crearea unui nou spațiu pentru creație, un atelier în favoarea artei, un loc unde am văzut cum crește poate una dintre expozițiile de artă pe care nu am cunoscut-o în întreaga mea lungă viață de sculptor.

Daniel Pop, un om de mare sensibilitate, se dedică trup și suflet în procesul de creație a fiecărei lucrări pregătite în acest atelier, unde cele mai recente dezvoltări tehnice sunt folosite pentru a crea arta de astăzi, arta în libertate.

Daniel Pop scanează orizontul scenei artistice, crezând cu tărie că fără pasiune, nu există viață. Mulțumesc."Data 24 iulie, 2017. Video de Berta Delgado


PROIECTE CU ARTIȘTII

 

SCULPTURI PUBLICE

 
March 18, 2022

Blanca Muñoz – Corona de reina

Blanca Muñoz – Corona de reina, 2022 Stainless steel, H 8,6 X 6,5 X 5,3 m (first sculpture). Place: Plaza de Espana, Madrid.
August 22, 2020

Arco para el mundo, 2005

Public sculpture Corten steel, 460 x 1005 x 220 cm Place: Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía – Madrid, Spain.